024 - 808 01 80

Arbeidsrecht advocaat nodig in Nijmegen?

Het contractenrecht in Nijmegen

Het opstellen van een samenwerkingscontract of een arbeidsovereenkomst moet met zorg worden gedaan. Een onvolledigheid of slordigheid kan grote gevolgen hebben. Het is verstandig een arbeidsrecht advocaat in te schakelen om het contract te controleren. Een arbeidsrecht advocaat is tegelijkertijd een contractenrecht advocaat. Als advocatenkantoor voor arbeidsrecht valt dan ook het contractenrecht onder onze rechtsgebieden. Voor alles wat te maken heeft met arbeidsovereenkomsten kunt u bij De vakman terecht.

Een arbeidsovereenkomst opstellen

Een arbeidsovereenkomst kan omschreven worden als een contract dat wordt opgesteld tussen een werkgever en werknemer. Er is sprake van een arbeidsovereenkomst als ten eerste het te verrichten werk beschreven staat. Hierbij geldt dat de arbeid van reële economische waarde moet zijn. Voor een stage wordt bijvoorbeeld geen arbeidsovereenkomst opgesteld. Daarnaast staat in de overeenkomst altijd vermeld wat de beloning is voor het te verrichten werk. Vaak is dit in de vorm van geld, maar het kan ook bestaan uit ‘loon in natura’, zoals gratis maaltijden. Als laatste wordt de gezagsverhouding in een arbeidsovereenkomst aangegeven.

Duur van de overeenkomst

Een arbeidsovereenkomst kan opgesteld worden voor onbepaalde en bepaalde tijd. Bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt er geen einddatum afgesproken. De overeenkomst kan dan verbroken worden door ontslag te krijgen of zelf ontslag te nemen. Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wordt er wel een einddatum afgesproken. Na deze einddatum kan de arbeidsovereenkomst verlengd worden als beide partijen het hierover eens zijn.

Heeft u een advocaat nodig bij het opstellen van een arbeidscontract in Nijmegen of in de buurt van Nijmegen? Neem dan contact op met De vakman.

Waarom kiest u voor ons?

  • Lidmaatschap van beroepverenigingen
  • Professionele hulp bij alle aspecten van het arbeidsrecht
  • Korte lijnen en voortvarende behandeling

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Ontslag en vergoeding
• Juridische hulp bij contracten
• Rechtshulp bij ziekte
• Schorsing/non-actiefstelling
• Arbeidsconflicten

Werkgebied

Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt en Nijmegen-Noord.

Hoofdvestiging