024 - 808 01 80

Arbeidsrecht advocaat nodig in Nijmegen?

Ontslag bij ziekte in Nijmegen of omgeving

Een veel voorkomende reden voor het in aanraking komen met het arbeidsrecht is langdurige ziekte. Bij ziekte kunnen de verhoudingen tussen werknemers en werkgevers op spanning komen te staan. Zo is het voor werkgevers vaak lastig om de ernst in te schatten en voelen werknemers zich vaak niet serieus genomen en gesteund.

Als u langdurig ziek bent heeft u bepaalde rechten en plichten die in de wet of in uw arbeidsovereenkomst zijn vastgelegd. Ziekte is altijd vervelend. Voor u voornamelijk, maar ook voor de werkgever. Woont u in Nijmegen of in de regio van Nijmegen en heeft u behoefte aan advies? Dan zit u goed bij uw advocaat in arbeidsrecht in Nijmegen. Wij werken voor zowel particulieren als ondernemers.

Loon bij ziekte

Bij ziekte zijn er bepaalde regels omtrent het arbeidsloon vastgelegd. Dit geeft u misschien wat zekerheid, aangezien ziek zijn al vervelend genoeg voor u is. Bij ziekte bestaat de plicht voor de werkgever om de eerste twee jaar door te betalen, tot zeventig procent van het laatstgenoten loon. Hierbij geldt een minimum en maximum. Het minimum is het geldende wettelijke minimumloon, dit is echter alleen geldig voor het eerste jaar van ziekte. Als maximum geldt het maximum dagloon, gedurende de hele ziekte periode. Vraag uw De vakman uit Nijmegen naar meer informatie over de consequenties die ziekte met zich meebrengt.

Waarom kiest u voor ons?

  • Lidmaatschap van beroepverenigingen
  • Professionele hulp bij alle aspecten van het arbeidsrecht
  • Korte lijnen en voortvarende behandeling

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Ontslag en vergoeding
• Juridische hulp bij contracten
• Rechtshulp bij ziekte
• Schorsing/non-actiefstelling
• Arbeidsconflicten

Werkgebied

Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt en Nijmegen-Noord.

Hoofdvestiging