024 - 808 01 80

Arbeidsrecht advocaat nodig in Nijmegen?

Ontslag op staande voet gekregen in Nijmegen?

Ontslag op staande voet betekent dat het contract eenzijdig en per direct beëindigd wordt. Er zijn zeer strenge criteria voor ontslag op staande voet, dus een werkgever kan dit niet zomaar doen. De werkgever moet een dringende reden hebben en bij zichzelf nagaan of andere werkgevers hetzelfde zouden doen in vergelijkbare situatie.

Een werkgever kan een werknemer op staande voet ontslaan als er sprake is van ‘daden, eigenschappen of gedragingen van de werknemer, die ten gevolge hebben dat van de werkgever redelijkerwijze niet kan gevergd worden de arbeidsovereenkomst te laten voortduren’ (7:678 BW). U kunt hierbij denken aan misdrijven, maar ook ongeschiktheid voor het werk en het weigeren van aanwijzingen op de werkvloer.

Onterecht ontslag op staande voet

Op staande voet ontslagen worden is een heftige gebeurtenis. Meestal is er een duidelijke reden en komt het niet als een verassing. Toch hoeft de reden niet altijd terecht te zijn. Het is belangrijk meteen in actie te komen als u het niet eens bent met uw werkgever. Als u dit niet doet, loopt u de kans dat u uw rechten verliest. U heeft bijvoorbeeld maar twee maanden de tijd om ontslag op staande voet ongedaan te maken bij de kantonrechter. De vakman in Nijmegen helpt u graag met het aanvechten van ontslag op staande voet.

Waarom kiest u voor ons?

  • Lidmaatschap van beroepverenigingen
  • Professionele hulp bij alle aspecten van het arbeidsrecht
  • Korte lijnen en voortvarende behandeling

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Ontslag en vergoeding
• Juridische hulp bij contracten
• Rechtshulp bij ziekte
• Schorsing/non-actiefstelling
• Arbeidsconflicten

Werkgebied

Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt en Nijmegen-Noord.

Hoofdvestiging